Blog o zivote v Amerike

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kto alebo Čo ma prinútil- lo napísať knihu Malý Helmáčik alebo Kranio - Čo?

Kto alebo Čo ? ma donútilo napísať knihu

Malý Helmáčik alebo Kranio - Čo?

Poznáte ten pocit keď vám zovrie žalúdok, v hlave sa vám zatočí a neviete nabrať dych? Nikto vám  po hlave  síce netresol, ale napriek tomu neviete odkiaľ tá bolesť prichádza,  pred očami sa vám začína zahmlievať vďaka vlhkosti sľz ktoré neviete ovládnuť.

Tak akosi to bolo u mňa, keď mi môj mozog oznámil, že niečo ako Kraniosynostóza existuje a ako šlahačku navrch ,  nevyspytateľny mix génov ňou obdaril môjho najmladšieho synátora.

  A tu hneď máme odpoveď na otázku Kto alebo Čo?

Odpoveď – Čo.

                   Čo = vlastná nevedomosť

O čo jednoduchšie by bolo prijať tento fakt, ak by som vedela o čo ide a všetko okolo tohto slovíčka alebo aspoň to základné, slovíčka o ktorom som nemala potuchy že vobec existuje. Dlhých 35 rokov. Človek strávi vačšiu časť života v škole, a potom opäť v škole  a nakoniec v škole života , a konečne vo veku keď sa blíži k 40-tke si začína myslieť alebo dúfať, že už toho vie primerane dosť na to aby ho ešte niečo mohlo prekvapiť až do chvíle keď…. Bum Bac.

O čo jednoduchšie by bolo ak by som v minúte pravdy vedela, že všetko dobre dopadne , že na svete je už vynález ako týmto bábatkam pomôcť, že vsetko bude OK. Nevedela som .

Pocit na ktorý nezabudnete pokiaľ ste v stave bdelom. A bude vás usilovne mátať dňom a nocou . Jediné čo pomože sú ihlice a klbko vlny, nahodiť zopár očiek a pliesť až kým je šal dlhý zopár metrov - teda ak sa váš výtvor podobá na šál nazvime ho šálom . Manžel si pofrfle ako vždy, že čo to robím, ale čo už hlavne je že  terapia zaberie aspoň  na čas.  Ak by sme chceli problém vyriešit podľa manžela -  po  americky ,vami   zvolený psychológ či nebodaj psychiater by si vás s radosťou zapísal do listu svojich pacientov. Ale Slováci sú silné povahy , vychovávané v snehu a zime, hoc čo nás len tak nedokáže ovládnuť. Na rozdiel od páperových pováh amikov. Preto ich tak veľmi lúbime ,že?

Svojimi riadkami , svojou malou knihou chcem zlepšiť situáciu aká všeobecne existuje a síce že 99,9% obecenstva nemá potuchy o Kraniosynostóze.

 Nevravím, že je to jediná diagnóza o ktorej treba rozprávať, ale určite je  jedna z tých o ktorej sa nerozpráva vôbec. Slovensko je malinké a tak verím, že aj keď som len jedna pomaly ale isto sa správa rozšíri do každého kúta a žiadny rodič nebude musieť prejsť stresom a pocitmi nie príjemnymi ak ho Kraniosynostóza poctí svojou pritomnosťou. Áno, je a bude existovať pokiaľ ľudstvo nevymrie ale je liečitelná. Len o nej vedieť a včas zakročit.

A tak sa pridajte a spomeňte to dlhé slovíčko pri najbližšom stretnutí s kýmkoľvek, tú druhú časť potom už s dobrým pocitom možme nechať na odborníkov a vyspelú techniku  s dobrým pocitom a vierou že

všetko dobre dopadne.

Ak ste sa dočítali až k tomuto riadku vďaka  a vitajte v svete Tatiany Turner.

 

 Táto je pre vás

https://www.youtube.com/watch?v=NL2VBU604Jw

 

 


 

 


Kraniosynostóza - úvod | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014